Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Shilla királyság ékköve

2011.02.03

 

A Shilla királyság ékköve

Dél-koreai filmsorozat 62 részben délutánonként az m1-en, kezdés: 17.30-kor

Az érdekfeszítő történet a Koreai-félsziget déli részén fennállt Silla Királyságban játszódik az i. sz. 7. században.

 Az országot felvirágoztató Dzsinhüng király halálakor a volt királyi ágyas, a gonosz Misil nagyasszony aggasztó befolyásra tesz szert. A hatalmat átvevő gyengekezű Dzsinpjong királynak ikerlányai születnek, így az uralkodói pár szörnyű döntés elé kerül: az egyik kisbabát el kell rejteniük, mivel egy ősi jóslat szerint az ikerlányok születése a trón elvesztését fogja jelenteni.

 A királyi pár így a másodszülött kislányt egy hűséges szolgálóra bízva elküldi az országból, miközben a ravasz és számító Misil nagyasszony mindent megtesz az uralkodócsalád sarokba szorítása érdekében. A külföldre került Tokmán hercegnő azonban évekkel később visszatér a Silla Királyságba, és szembeszáll a királyi családot folyamatosan fenyegető Misil nagyasszonnyal. Ebben nagy segítségére van a jóképű Kim Jusin hváráng parancsnok is.

Korea korábbi történelméhez nyúltak vissza a film készítői, amikor a történet kereteit kijelölték. A korai középkorban a Koreai-félsziget területén több kisebb királyság is létezett, nem kitaláció Silla, Pekcse ahogy Gája sem. A „kis” koreai királyság a nagy birodalmak árnyékában élt és virágzott, mint ahogy teszi ezt napjainkban is a „kistigris” jelzőt kiérdemelt fejlett és folyamatosan fejlődő állam. Ebben az időben a harcok és összecsapások éppúgy részei a koreai állam életének, mint bármely más helyen a világon. Az udvari ármánykodások, cselszövések, fortélyok, és az ezt követő háborúk, valamint a megindító, romantikus szerelmi szálak teszik izgalmassá a sorozatot, míg a pompás díszletek és gazdag jelmezek látványossá varázsolják azt.

Igazi kuriózumot láthatnak a kedves nézők, melyből egy érdekes és gazdag világ tárul elénk. A hagyományos koreai építészet, a gyönyörűséges ruhák csak még teljesebbé teszik az élményt.

A sorozatban folyamatosan jelen van a harc, a hitért, az ország egységéért való küzdelem, a keleti harcművészet jól ismert elemei. A gonosz és rossz küzdelmében hosszútávon azonban mindig a jó kerekedik felül, ahogy ez egy ilyen szép, romantikus történetben illik. Nézőként végig szurkolhatunk a jószívű, igaz és bátor hercegkisasszonynak, Tokmánnak, aki teljesíteni akarja a rárótt feladatot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.